Leren voor een mooie toekomst!

Een mooie, succesvolle toekomst voor ieder kind, dat is waar het onderwijs van de Mattheusschool op is gericht. Wij stemmen ons onderwijs af op de individuele mogelijkheden van onze kinderen, waardoor zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Hierdoor komt iedere leerling, binnen zijn mogelijkheden, tot optimale leerprestaties.

De 3 T’s van de Mattheusschool: Taal, Talent & Toekomst

Om kinderen een stevige basis te geven voor een mooie toekomst werken wij met 3 pijlers, die we ‘de 3 T’snoemen:

I.   Taal

II.  Talent

III. Toekomst

 

  1. Taal

De kern van ons onderwijs ligt in taalontwikkeling. Wij geloven dat een goede kennis van taal de belangrijkste voorwaarde is voor verdere ontwikkeling. Daarom besteden wij veel tijd en aandacht aan taalontwikkeling waarbij de individuele mogelijkheden van onze kinderen centraal staan. De kinderen leren presenteren, debatteren en verwerven kennis over jeugdliteratuur. Door de kwaliteit van ons taalonderwijs verlaten leerlingen onze school met veel kennis van de Nederlandse én de Engelse taal. En gaan zij met vertrouwen naar het vervolgonderwijs!

  1. Talent

Naast taal besteden we op de Mattheusschool veel aandacht aan talentontwikkeling. Ieder kind heeft talent en wij bieden ieder kind de kans om dat talent te ontwikkelen. Onze leerlingen maken kennis met sport, kunst en cultuur, natuur, techniek en ICT. Hierbij krijgen zij alle gelegenheid om hun eigen interesses en talenten te ontdekken en deze verder te ontwikkelen.

  1. Toekomst

Het onderwijs op de Mattheusschool is modern en vernieuwend. Wij bieden tabletonderwijs met tablets van Snappet, waarmee ieder kind zich op zijn eigen niveau kan ontwikkelen. Kinderen leren zo omgaan met moderne middelen en maken spelenderwijs kennis met internet. Daarnaast leren de kinderen ook zogenaamde 21th century skills. Dit zijn vaardigheden die hen goed voorbereiden op de toekomst, zoals plannen, samenwerken en kritisch denken.